Ηχηρό Μήνυμα των Λασιθιωτών στο Παλλασιθιώτικο Συλαλλητήριο

28/03/2024 19:34  -  1 αναγνώσεις

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ                                                                                        

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                                                          Σητεία 28/03/2024

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Λασιθιώτικος λαός έστειλε σήμερα ηχηρό  μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, με την δυναμική του παρουσία στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο,  για την αδιαπραγμάτευτη διεκδίκηση του δικαιώματος του στην  δημόσια δωρεάν υγεία.

Σύσσωμη η Σητειακή κοινωνία πρωτοστάτησε, ως το πιο βαλλόμενο κομμάτι του Λασιθίου σε όλους τους τομείς  και δήλωσε παρών, στηρίζοντας το κοινό Λασιθιώτικο αίτημα για διατήρηση, στελέχωση και πλήρη λειτουργία των νοσηλευτικών δομών του Νομού.

Την περίοδο αυτή η αξιοπιστία της κυβέρνησης δοκιμάζεται αφού δεν μπορεί, ως οφείλει,  να ανταποκριθεί στην υποχρέωση της απέναντι στον πολίτη, στηρίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας. Η συνεχής υποβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας έχει σαν αποτέλεσμα την ραγδαία υποστελέχωση των νοσοκομείων του Νομού, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό.

Ο Δήμος Σητείας στηρίζει και παραμένει αρωγός, συμμέτοχος και όταν κρίνεται αναγκαίο, μπροστάρης σε όλες τις προσπάθειες διεκδίκησης του αυτονόητου, γιατί η ανάγκη παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου είναι κοινωνικό αγαθό και όχι πολυτέλεια.

Ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι διαρκής, ενωτικός και συλλογικός για την επίτευξη του στόχου.