Απολογισμός της παρουσίας της Σητείας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FERIE FOR ALLE.

29/02/2024 11:10  -  1 αναγνώσεις

   ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ                                                             

   ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                  29/02/2024

 

                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο απολογισμός της παρουσίας της Σητείας  στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FERIE FOR ALLE που πραγματοποιήθηκε 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου στο HERNING της Δανίας, ήταν το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι  μεταξύ του Δημάρχου Σητείας κ. Γιώργου Ζερβάκη και της αντιπροσωπείας της Σητείας η οποία βρέθηκε στη Δανία και αποτελούνταν από τον κ. Κωστή Λυμπερίου Αντιδήμαρχο Σητείας, τον κ. Κώστα Βασιλάκη Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣ και τον κ. Γιάννη Κακουράκη πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Σητείας κ. Σταύρος Κεφάλας και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κα Μάρω Νικητάκη.

Η Σητεία με τη δυναμική της παρουσία στη Δανία, με τη στήριξη του Δήμου Σητείας και του ΟΑΣ, εδραίωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη θέση της στην Σκανδιναβική  αγορά, βάζοντας ακόμα υψηλότερους στόχους και διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τον σχεδιασμό της. Μετά από συζητήσεις με νέους Τour Οperators ήδη δρομολογούνται δύο επιπλέον πτήσεις για το αεροδρόμιο της Σητείας. 

Καθοριστικής σημασίας παράγοντας για την επίτευξη των στόχων, ο από κοινού σχεδιασμός όλων των εμπλεκόμενων και η κοινή πλεύση χωρίς λάθη και παρεκκλίσεις.  

Στόχος μας η επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και η αύξηση της επισκεψιμότητας.

Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να γίνει ο τόπος ελκυστικός όμως πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια είναι ο ίδιος ο Σητειακός, ο οποίος κερδίζει τον επισκέπτη με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και την διαφορετική ιδιοσυγκρασία του.

Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις επιλογές μας. Η προσπάθεια συνεχίζεται, εντατικοποιείται και στοχοποιείται με συγκεκριμένο βηματισμό ώστε τα αποτελέσματα να είναι άμεσα μετρήσιμα.