ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦ/ΚΟΥ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

08/07/2020 14:13  -  1 αναγνώσεις

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

                                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 διευρυμένη επίσημη συνάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανώλη Καρτσωνάκη με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών φορέων του Δήμου Σητείας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας παρουσία του Δημάρχου Σητείας κ. Ζερβάκη και των προϊστάμενων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ.κ. Μανώλη Μακράκη και Μιχάλη Παπαδάκη.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σητείας, ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Σητείας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Σητείας « Ο ΜΥΣΩΝ », θεσμοθετώντας ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην συνάντηση αποτυπώθηκαν και καταγράφηκαν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων στην περιοχή της Σητείας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υπάρχουσα κτηριακή υποδομή και τις ανάγκες που προκύπτουν για συντήρηση και αναβάθμισή της, ενώ υπήρξε δέσμευση για επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής για χρηματοδότηση ανέγερσης νέων σχολικών κτηριακών εγκαταστάσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα θέματα της στέγασης και λειτουργίας των δομών εκπαίδευσης της Ειδικής Αγωγής, η οποία κατά κοινή ομολογία έχει αδικηθεί στο Δήμο Σητείας.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους παριστάμενους ότι βασική προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Εκπαίδευσης στο Δήμο Σητείας αλλά τόνισε ότι απαιτείται χρόνος και υπομονή καθώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων, η υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας λειτουργεί ανασταλτικά στον ήδη υπάρχοντα σχεδιασμό και στην υλοποίηση των ιεραρχημένων ενεργειών από μέρους του Δήμου.

Τέλος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καρτσωνάκης, η συνάντηση αυτή δεν είναι μια απλά μια εθιμοτυπική συνάντηση που θα μείνει στα λόγια, αλλά θα υπάρξει στοχοθεσία και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα πάνω στο οποίο θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για λύσεις όπως αυτές ιεραρχηθούν και αξιολογηθούν από τους εμπλεκόμενους φορείς.