Εργασίες καθαρισμού κατά μήκος του Λιμανιού

11/06/2024 13:48  -  1 αναγνώσεις

 

Δρομολογούνται οι διαδικασίες νοικοκυρέματος του λιμανιού μετά από μια περίοδο έντονης όχλησης, ιδιαίτερα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη και αφορούσε την διαδικασία των εργασιών εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εργασίες καθαρισμού πραγματοποιούνται με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Καθαριότητας και με την επίβλεψη του Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων κατά μήκος του λιμανιού.
Τηρώντας ευλαβικά τα χρονοδιαγράμματα επιτυγχάνεται και η απρόσκοπτη πορεία των εργασιών της δεύτερης και σημαντικότερης φάσης του έργου, της τοποθέτησης των πλωτών εξεδρών.
Αφού επετεύχθησαν τα απαιτούμενα βάθη με τη διαδικασία της εκβάθυνσης, θα προχωρήσει άμεσα η μελέτη για τα αγκυροβόλια, μια διαδικασία η οποία θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του έργου.
Το λιμάνι της Σητείας επιδιώκει να αποτελέσει έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς για τους λάτρεις του yachting, προσελκύοντας υψηλού επιπέδου τουρισμό και δημιουργώντας προϋποθέσεις διεύρυνσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.