Πρόσκληση - Eνημερωτική ημερίδα με τίτλο "Εργασιακή Καθοδήγηση, Δια Βίου Μάθηση και Ένταξη στην Αγορά Εργασίας

17/03/2023 21:48  -  1 αναγνώσεις

 

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 
   
     ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΤΗΣ 15/3/2023
Ο Δήμος Σητείας, η Περιφέρεια Κρήτης (Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας) και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) (Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας & Οδικής Ασφάλειας, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας), 
                       σας προσκαλούν 
σε ενημερωτική ημερίδα με τιτλο "Εργασιακή Καθοδήγηση, Δια Βίου Μάθηση και Ένταξη στην Αγορά Εργασίας. Ένα νέο εργαλείο για την υποστήριξη των ανεργων" που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και ώρα 13:00, στην αίθουσα του Πολύκεντρου Σητείας.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε ωφελούμενους/ες του προγράμματος ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Κρήτης και σε άτομα που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης (ΕΕΑΚ), περιλαμβανομένων και όσων είναι μακροχρόνια άνεργοι ή δεν έχουν εγγραφεί ως αναζητούντες εργασία.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει νέα δεδομένα και σύγχρονα εργαλεία για τη μαθητεία, τις δυνατότητες απασχόλησης και συνέχισης της εκπαίδευσης για απόκτηση τίτλων ώστε τα άτομα που έχουν πληγεί εργασιακά και κοινωνικά απο την οικονομική και υγειονομική κρίση των τελευταίων ετών να μπορούν να λαμβάνουν στοχευμένη στήριξη προκειμένου να επιτύχουν την ένταξη ή/και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, προάγοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την κοινωνική συνοχή και την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.
Η πρωτοβουλία για την απασχόληση συμπληρώνει άλλες δράσεις που αναλαμβάνονται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίες στοχεύουν στην άμεση στήριξη των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ, συμβάλλοντας παράλληλα στην προώθηση της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της μεταρρύθμισης των κοινωνικών συστημάτων και υπηρεσιών.
Στην ημερίδα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση μιας πλατφόρμας Ανάπτυξης Δεξιοτήτων (https://mentoring.sw.hmu.gr), ενός καινοτόμου εργαλείου που έχει στόχο την κοινωνική και εργασιακή υποστήριξη των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ και όλων των ατόμων που ενδιαφέρονται να έχουν μια εξατομικευμένη εργασιακή καθοδήγηση και πρόσβαση σε ευκαιρίες απασχόλησης – με γρήγορο, στοχευμένο και απλοποιημένο τρόπο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει βιωματικό εργαστήριο για την άμεση εκπαίδευση και εξοικείωση των ενδιαφερόμενων με το περιβάλλον της πλατφόρμας.