14/06/2011. ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ CHARTER ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ.

14/06/2011 11:49  -  1079 αναγνώσεις

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ CHARTER ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ *



Υπογράφηκαν συμβόλαια μεταξύ τουριστικών πρακτόρων και ξενοδόχων-ιδιοκτητών καταλυμάτων.

Η νέα Δημοτική αρχή αμέσως μόλις ανέλαβε έδωσε προτεραιότητα στους τρόπους ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή μας ως σημαντικού και άμεσου τρόπου διεξόδου της τοπικής οικονομίας από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Συστήσαμε έτσι άμεσα την επιτροπή τουρισμού και ξεκινήσαμε σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη, προβλέποντας και για πρώτη φορά ποσό 30.000€ στον προϋπολογισμό του Δήμου για την τουριστική προβολή της περιοχής της Σητείας.

Επίσης, γνωρίζοντας ότι η μοναδική πύλη εσόδου τουριστών στην περιοχή είναι το αεροδρόμιο Σητείας, και αφού οι πιέσεις μας για την άμεση αποπεράτωση του νέου κτιρίου του αεροδρομίου βγήκαν άκαρπες, (αφού ο εργολάβος έχει κηρυχθεί έκπτωτος) προχωρήσαμε σε εναλλακτικό σχεδιασμό, μια προσωρινή λύση. Δεν εφησυχάζουμε όμως ούτε λεπτό στις πιέσεις μας προς το υπουργείο ώστε να βρεθεί λύση και να αποπερατωθεί σύντομα το νέο κτίριο. Ίσως υπάρξουν και στο θέμα αυτό θετικές εξελίξεις τις οποίες όμως θα θέλαμε να αναφέρουμε όταν είναι επίσημες και τετελεσμένες.

Αυτός ο σχεδιασμός της προσωρινής λύσης περιελάμβανε την επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου του αεροδρομίου κατά 200τμ, την ασφαλτόστρωση του δρόμου κτίριο αεροδρομίου-περιφερειακή οδός, μήκους 1600μ και την ενοικίαση χώρου πάρκινγκ, 4 στρεμμάτων τουλάχιστον με χωρητικότητα 4 λεωφορείων και 150 Ι.Χ.

Η άψογη συνεργασία μας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κυβερνητικό βουλευτή, Ένωση Ξενοδόχων Σητείας, Περιφέρεια Κρήτης, ΥΠΑ, και διοίκηση Δημοτικού Αερολιμένα Σητείας, είχε ως αποτέλεσμά την άμεση κατασκευή των προκάτ κτιρίων και την δρομολόγηση της υλοποίησης τις αμέσως επόμενες ημέρες της ασφαλτόστρωσης του δρόμου και κατασκευής του πάρκινγκ.

Οι τουριστικοί πράκτορες ανταποκρίθηκαν άμεσα στην ενημέρωση που τους κάναμε (ο Δήμος και η Ένωση Ξενοδόχων Σητείας) για τις υποδομές αυτές. Ήρθαν στη Σητεία, είδαν το αεροδρόμιο, τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, θαύμασαν τις ομορφιές της περιοχής μας, και υπόγραψαν συμβόλαια συνεργασίας για την επόμενη τουριστική σαιζόν. Ήδη έχουν κλειστεί 4 πτήσεις charter την εβδομάδα για 6 μήνες από το Μάιο του 2012, φέρνοντας στη Σητεία 720 επιβάτες την εβδομάδα και προβλεπόμενα έσοδα στην περιοχή πάνω από 5.000.000€

Είναι μια μεγάλη «ανάσα» όχι μόνο για τους άμεσα εμπλεκόμενους στον τουρισμό αλλά για ολόκληρη την τοπική οικονομία, αφού το πολύτιμο συνάλλαγμα διαχέεται σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, πρωτογενή (αγροτική κτηνοτροφική παραγωγή), μεταποίηση, (οικοδομή-εξοπλισμούς) και τριτογενή (εμπόριο και υπηρεσίες). Αυτά τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά μέχρι σήμερα. Προσδοκούμε μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπογράφούν και νέα συμβόλαια με επιπλέον πτήσεις charter και έσοδα στην περιοχή μας.

Ο σχεδιασμός είχε άμεσα αποτελέσματα. Η Σητεία ανατάσσεται οικονομικά. Οι Κασσάνδρες που μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα κακοπροαίρετα μας κατηγορούσαν ότι δεν θα καταφέρουμε τίποτα με τις υποδομές αυτές, διαψεύδονται πανηγυρικά εκ του αποτελέσματος. Επίσης για αυτούς που λένε ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, υπενθυμίζουμε ότι ο κεντρικός μας στόχος είναι η ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών του νέου κτιρίου του αεροδρομίου μας.

Μέσα στην πρωτοφανή αυτή κρίση, βρίσκουμε λύσεις με άμεσα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που όλοι οι Στειακοί βιώνουν καθημερινά.

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά σε όλους τους τομείς, να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, και θα μιλάμε με τα έργα μας...

* Ο Μιχάλης Αντωνιδάκης, Αντιδήμαρχος τουρισμού και πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης Δήμου Σητείας