Τοπικές Συγκοινωνίες

28/03/2007 11:40  -  25053 αναγνώσεις

Η πρόσβαση στην επαρχία γίνεται από δύο κεντρικούς οδικούς άξονες, ένας εκ των οποίων ξεκινά από την Ιεράπετρα και διασχίζει την επαρχία Σητείας κατευθύνοντας προς το Λιβυκό προς το Κρητικό πέλαγος. Αυτός ο δρόμος αποκαλύπτει τα μοναδικά παιχνιδίσματα της Σητειακής παραλίας, με τον επιβλητικό Λιβυκό Πέλαγος και τους γραφικούς όρμους, προσφέροντας πανέμορφους κολπίσκους που ικανοποιούν τον επισκέπτη με τη μαγευτική τους ομορφιά.

Ο δεύτερος κεντρικός οδικός άξονας αποτελείται από τον βόρειο οδικό άξονα, ο οποίος διασχίζει τα δροσερά χωριά της επαρχίας, προσφέροντας μια ευχάριστη διαδρομή μέσα από τον παραδοσιακό και φιλόξενο τρόπο ζωής των ντόπιων κατοίκων.

Οι πολίτες και οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τον τρόπο πρόσβασης που τους ταιριάζει καλύτερα. Είτε αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τα τακτικά δρομολόγια του Κ.Τ.Ε.Λ., που παρέχονται με τα σύγχρονα και άνετα λεωφορεία, προσφέροντας απόλυτη άνεση και ασφάλεια κατά τη διάρκεια των όμορφων διαδρομών, είτε αποφασίσουν να επιλέξουν το εσωτερικό οδικό δίκτυο, όπου επίσης υπάρχουν τακτικά δρομολόγια λεωφορείων που εξασφαλίζουν την άνετη και ασφαλή μεταφορά προς όλα τα σημεία και τα χωριά της επαρχίας.

Αυτός ο ποικίλος και πλούσιος δρόμος προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την πολιτιστική κληρονομιά, την φυσική ομορφιά και την φιλοξενία της επαρχίας Σητείας. Είτε επιλέξουν τη θάλασσα και τις παραλίες, είτε τα παραδοσιακά χωριά, θα απολαύσουν μια ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία.

Η Σητεία συνδέεται με δρομολόγια του ΚΤΕΛ με Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Μακρύ Γιαλό, Παλαίκαστρο, Ζάκρο, Ζήρο και Βάι.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Α.Ε. http://www.ktelherlas.gr/index.php