Συνάντηση για την πυροπροστασία και τα μέτρα πρόληψης

09/07/2024 10:39  -  1 αναγνώσεις

 

Στις προτεραιότητες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας η πυροπροστασία και τα μέτρα πρόληψης, με τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων να εκφράζουν και οι ίδιοι την ανησυχία τους και να ανταποκρίνονται με ενδιαφέρον στο κάλεσμα που τους απηύθυνε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Γιάννης Δασκαλάκης  για μια πρώτη  ενημερωτική συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8/7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κοινή διαπίστωση ότι η πρόληψη είναι το "κλειδί" το οποίο μπορεί να δώσει λύση σε σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν γύρο από το θέμα, ήταν το σημείο σύγκλησης όλων των παρευρισκόμενων.

Στο τραπέζι της συζήτησης μπήκαν προτάσεις όπως η δημιουργία εθελοντικών, κατά τόπους ομάδων, η ύπαρξη μικρών φορητών μονάδων πυρόσβεσης, η εγκατάσταση περισσότερων κουρνών υδροληψίας, η καθιέρωση περιπολιών κ.α.

Μεγάλο "αγκάθι" η  έκταση του Δήμου και η κάλυψη του σε έκτακτες καταστάσεις.

Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ξηρασία διαμορφώνουν ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες μόνο με συντονισμό  δυνάμεων και τη συμβολή όλων των δημοτών μπορεί ο Δήμος να ανταπεξέλθει.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής καθορίζουν πλέον και την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Πολιτική Προστασία, διαμορφώνοντας ένα πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο εφαρμογής των κανονισμών.

Όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Γιάννης Δασκαλάκης, της πρώτης αυτής συνάντησης θα ακολουθήσουν και άλλες, αφού πρώτα κατατεθούν και εγγράφως συγκεκριμένες προτάσεις και αιτήματα, που υπάρχουν προς επίλυση, από τους κοινοτάρχες.