12/2/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ COVID-19

12/02/2021 12:27  -  1 αναγνώσεις

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ                                          

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                   Σητεία 12/2/2021

 

                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                               

Μετά την ανακοίνωση ότι οι εμβολιασμοί των πολιτών ηλικίας 60-64 ετών θα γίνονται στον Αγ. Νικόλαο, ο Δήμαρχος Σητείας έστειλε το παρακάτω έγγραφο στον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια:

Κύριε Υπουργέ,

Εντός του μήνα και συγκεκριμένα την 15η Φεβρουαρίου ξεκινά η διαδικασία εμβολιασμού για τους πολίτες 60-64 ετών, με αποκλειστικό εμβολιαστικό κέντρο την ΤΟΜΥ Αγ. Νικολάου για όλους τους πολίτες του  νομού Λασιθίου.

Δημιουργεί απορίες και εύλογα ερωτηματικά η ανωτέρω απόφαση, που αναγκάζει μεγάλο πληθυσμιακό κομμάτι να μετακινηθεί πέραν των εβδομήντα χλμ. σε μια περιοχή η οποία βρίσκεται σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου και έκτακτων περιοριστικών μέτρων, όταν στο Νοσοκομείο Σητείας διενεργούνται  χωρίς πρόβλημα οι μέχρι τώρα εμβολιασμοί και υπάρχει η διαβεβαίωση της επάρκειας προσωπικού και υποδομών για επέκταση της εμβολιαστικής αλυσίδας και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Κύριε Υπουργέ,

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και του περιορισμού των μετακινήσεων, παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία από πλευράς του Νοσοκομείου Σητείας για την απρόσκοπτη διαδικασία εμβολιασμού όλων των δημοτών μας από τις Υπηρεσίες Υγείας του Δήμου μας.

 

                                                                                           Ο Δήμαρχος Σητείας

                                                                                            Γιώργος Ζερβάκης