Χρήση της Πύλης ΕΡΜΗΣ από τους πολίτες

25/09/2019 09:36  -  1 αναγνώσεις

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για την ύπαρξη ενός χρήσιμου εργαλείου:

Της Κεντρικής Διαδικτυακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, ΕΡΜΗΣ (www.ermis.gov.gr). Η συγκεκριμένη Πύλη παρέχει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις πληροφόρηση και ηλεκτρονικές υπηρεσίες με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης TAXISnet. Ο πολίτης από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας ή του Εξωτερικού μπορεί - χωρίς να μετακινηθεί, μέσω του υπολογιστή του -  να υποβάλει αίτηση, να παραλάβει ή και να εκτυπώσει άμεσα ή σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα πλήθος πιστοποιητικών. Η παραλαβή και η εκτύπωση, για παράδειγμα, ενός πιστοποιητικού γέννησης είναι πλέον θέμα μερικών κλικ με μόνη προϋπόθεση την ύπαρξη υπολογιστή και κωδικών TAXISnet.

Με την είσοδό του στην Πύλη ΕΡΜΗΣ, ο πολίτης αποκτά αμέσως πρόσβαση στις παρακάτω υπηρεσίες:

–8 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με άμεση παραλαβή αποτελέσματος / πιστοποιητικού από την Πύλη. (http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/elServices).

–122 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με παραλαβή του αποτελέσματος / πιστοποιητικού είτε ηλεκτρονικά σε δεύτερο χρόνο από την ηλεκτρονική του θυρίδα είτε με φυσική παρουσία από το ΚΕΠ της επιλογής του. (http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/elServices).

-Πληροφορίες για περισσότερες από 1.000 υπηρεσίες / διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης.

-Δυνατότητα απόκτησης ψηφιακής υπογραφής.

-Πρόσβαση στην προσωπική ηλεκτρονική του θυρίδα. Στην ηλεκτρονική θυρίδα αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή τα διάφορα πιστοποιητικά που έχει εκδώσει ο χρήστης μέσω των υπηρεσιών με ηλεκτρονική διεκπεραίωση ή έχουν εισαχθεί από υπαλλήλους ΚΕΠ. Τα πιστοποιητικά αυτά μπορεί να τα προσκομίζει σε κάθε υπηρεσία χωρίς να τα ζητάει κάθε φορά.

-Δυνατότητα να παρακολουθήσει το ιστορικό των ηλεκτρονικών συναλλαγών του, να πληροφορηθεί για την πορεία των αιτημάτων του αλλά και να λάβει άμεσα την πληροφορία για το που μπορεί να χρησιμοποιήσει το πιστοποιητικό του στην Δημόσια Διοίκηση.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο Δήμος μας είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση πανελλαδικά και ότι ένα ικανό μέρος του πληθυσμού του κατοικεί σε απομακρυσμένες από αστικά κέντρα περιοχές, η χρήση της Πύλης Ερμής μπορεί να αποτελέσει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τη γρήγορη, εύκολη και ανέξοδη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

(Το υλικό έχει αντληθεί από τον ιστότοπο https://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/ola-osa-prepei-na-gnorizete-gia-tin-pili-ermis-to-ilektroniko-kep-paradeigmata-statistika/).