Ιατροί του Πανεπιστημίου Των Ορέων εξετάζουν πληθυσμό προσφύγων στη Σητεία.

15/09/2021 14:18  -  1 αναγνώσεις

foto

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών - Mountain Partnership - Food and Agriculture Organization (FAO), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS) και την Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ), έχει δημιουργήσει ήδη από το 2019, μια υπερσύγχρονη κινητή οφθαλμολογική μονάδα.
Στόχος της Μονάδας αυτής, είναι η πλήρης οφθαλμολογική εξέταση προσφύγων που φιλοξενούνται στις δομές της χώρας μας.
Μαζί με την Μονάδα, μεγάλη ομάδα εθελοντών, ιατρών και νοσηλευτών, θα μεταβεί στην Σητεία, από 17 έως και 19 Σεπτ. 2021, όπου και θα εξετάσουν προσφυγόπουλα, που φιλοξενούνται στην Σητεία και την ευρύτερη περιοχή.
Την αποστολή μας αυτή, θα συνδράμει η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός και ο Δήμος Σητείας.  

Συγχρόνως, στην Αγιά Φωτιά Σητείας, το Σάββατο 18 Σεπτ. και ώρα 17.00, θα πραγματοποιηθεί Καφενείο των Ορέων, όπου θα μετέχουν εθελοντές του Πανεπιστημίου, φορείς της περιοχής, γυναίκες και άνδρες του τόπου, με θέμα την Ιερή τέχνη της Υφαντικής της Κρήτης.
Θα συζητηθεί επίσης, το θέμα της ανάπτυξης ενδογενούς, αυτόνομης, οικιακής οικονομίας, της αυτάρκειας, της αγροτικής παραγωγής, θέματα υγείας και βέβαια πολιτισμού.
Η ομάδα της Αποστολής Πηνελόπη Gandhi, παρά την πανδημία, συνεχίζει να καλλιεργεί και να συλλέγει λινάρι, να εκτρέφει μεταξοσκώληκα, να νηματοποιεί μαλλί με τα χέρια και να βάφει με φυτικά βαφικά υλικά της κάθε εποχής τους έτους.