Οδικό Δίκτυο

29/03/2007 14:38  -  11761 αναγνώσεις

 

Δυο κεντρικοί οδικοί άξονες διασχίζουν την επαρχία και οδηγούν στην πόλη της Σητείας.

Ο βόρειος άξονας που αρχίζει αμέσως μετά τη διακλάδωση της Παχειάς Άμμου και φιδογυρίζει τη βόρεια ακτή της επαρχίας, περνάει μέσα από γραφικά πανοραμικά χτισμένα χωριά που αγναντεύουν το αεικίνητο Κρητικό πέλαγος και μέσα από μια πληθώρα εντυπώσεων, που γεννά το πάντρεμα του βουνού με τη θάλασσα, καταλήγει απ' τα δυτικά στη Σητεία.

Ο νότιος άξονας που ξεκινά από την Ιεράπετρα έχει να χαρίσει μια άλλη, διαφορετική εικόνα στον ταξιδιώτη. Πορεύεται παράλληλα με το μεγαλύτερο μήκος της νότιας ακτής με τους πανέμορφους γραφικούς ορμίσκους και τις απέραντες αμμώδεις παραλίες και ξαφνικά χώνεται και διασχίζει κατάμεσα την επαρχία αποκαλύπτοντας ένα τοπίο με έντονη τη μυρωδιά και το ύφος της Αφρικανικής γης.

Περνά φαράγγια, ανεβαίνει σε λόφους και βουνά, διασχίζει ρεματιές και κάμπους, ξεφεύγει από βράχια και κακοτοπιές και φέρνει με ασφάλεια απ’ τα νότια στην πόλη της Σητείας.

Από εδώ ένα καλό οδικό δίκτυο οδηγεί τους επισκέπτες στα αξιοθέατα και στα χωριά. Αρκεί να προσέχει κανείς τις οδικές πινακίδες και επισημάνσεις για να έχει ένα ασφαλές και γρήγορο ταξίδι μέσα στην επαρχία.

Οι προορισμοί είναι εύκολα προσπελάσιμοι, αλλά οι οδηγοί ας έχουν στο μυαλό τους ότι το αυτοκίνητο πρέπει να σταματήσει για να απολαύσουν το θαυμάσιο τοπίο που προσφέρει κάθε διαδρομή.