28-06-2018. Επίσκεψη Νορβηγού Πρέσβη στη Σητεία-Συνάντηση με Δήμαρχο

28/06/2018 13:10  -  1 αναγνώσεις

Ο Νορβηγός Πρέσβης  κ. Jorn Gjelstad επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή της Σητείας κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου μας. Η επίσκεψη συνδυάστηκε με το γεγονός της έναρξης πτήσεων τσάρτερ από Νορβηγία στο αεροδρόμιο Σητείας, αλλά και με την προσπάθεια ανάδειξης του Φεστιβάλ Κλασσικής μουσικής Casa dei Mezzo το οποίο λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια στο Μακρύ Γιαλό και το οποίο παρακολούθησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του.

 

 Ο πρέσβης επισκέφθηκε πρώτη φορά την περιοχή της  Σητείας και θα την επαναλάβει και την επόμενη χρονιά μιας και έμεινε πολύ ικανοποιημένος και ενθουσιασμένος από τον τόπο μας, από την πρώτη επαφή του με το αεροδρόμιο μας- όπου δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξή του για το μέγεθος του κτιρίου του νέου αεροσταθμού αλλά και την οργανωτική δομή του- και στη συνέχεια με  το φυσικό κάλλος, την ηρεμία της περιοχής μας και την φιλοξενία μας.

 

Στις συναντήσεις που είχε ο Δήμαρχος  με τον Νορβηγό Πρέσβη εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψή του Πρέσβη και όπως ανέφερε

…είχαμε την χαρά να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα τα οποία αφορούν το Δήμο μας και την προοπτική η οποία ανοίγεται πλέον με την δυνατότητα που υπάρχει από φέτος, με τις απ΄ευθείας πτήσεις από το Όσλο της Νορβηγίας προς την περιοχή μας. Ζητήσαμε λοιπόν τη βοήθεια του Πρέσβη στην κατεύθυνση περαιτέρω προβολής του τόπου μας το οποίο το κάνουμε ήδη μέσω - χρηματοδοτήσεων του ΟΑΣ…

 

Αναμένουμε ανέφερε ο Δήμαρχος τώρα που η περιοχή μας θα γίνει περισσότερο γνωστή λόγω των πτήσεων τσάρτερ από τη Νορβηγία, ότι θα υπάρχουν περισσότερες επενδύσεις από τους Νορβηγούς στην περιοχή μας και αυτό έχει ξεκινήσει να φαίνεται από τις αγοραπωλησίες που γίνονται στην περιοχή μας μιας και οι άνθρωποι των βορείων χωρών επιθυμούν να επισκέπτονται ήσυχες περιοχές χωρίς πολύ κίνηση και θορυβώδεις δραστηριότητες, να απολαμβάνουν ήρεμες διακοπές, καλή και υγιεινή διατροφή, πράγματα τα οποία διαθέτει άπλετα ο τόπος μας.

 

eikona