5.8.2015.Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Γεω – δράσεων στα αναρριχητικά πεδία και τα σπήλαια του Γεωπάρκου Σητείας στο Καρύδι και την Κάτω Ζάκρο.

05/08/2015 10:17  -  438 αναγνώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Γεω – δράσεων στα αναρριχητικά πεδία και τα σπήλαια του Γεωπάρκου Σητείας στο Καρύδι και την Κάτω Ζάκρο.

Η εκδήλωση αυτή, συνδιοργάνωση του ΔΟΚΑΣ, της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Συλλόγου Σητείας, είχε ως στόχο την προβολή μέρους των δράσεων του Γεωπάρκου Σητείας, όπως αυτό της αναρρίχησης και της σπηλαιολογίας, κάνοντας τις  γνωστές στην τοπική κοινωνία, τη δυνατότητα που έχουν όλοι και κυρίως τα παιδιά, να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, να ξεπεράσουν τις φοβίες τους, να παίξουν με το βράχο, να βγουν στη φύση και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση. Το γεγονός ότι η εκδήλωση μας αυτή συνέπεσε με το τοπικό πανηγύρι στο Καρύδι, μας έδωσε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε πολλούς από τους επισκέπτες στο Κέντρο Ενημέρωσης και φιλοξενίας του Χωριού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και την αντιπεριφερειάρχη  Πελίνα Πετράκη, τον  Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σητείας, που πάντα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις δράσεις του Γεωπάρκου Σητείας και όλους όσοι συμμετείχαν στο διήμερο Γεω – δράσεων.

 

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Αντιδήμαρχος Σητείας

Λεωνίδας Τερζής